5B & presidenttiehdokkaiden vastaukset

5B-luokan oppilaiden yhteenveto ehdokkaiden vastauksista

IMG_4813

HRSK:n oppilaat lähettivät kaikille presidenttiehdokkaille kiperiä kysymyksiä. Ainoastaan Laura Huhtasaari ja Sauli Niinistö eivät ehtineet niihin vastaamaan.

5B-luokan oppilaat ovat tehneet ehdokkaiden vastauksista hienon yhteenvedon muiden oppilaiden luettavaksi (ks. kuva).

Tässä alla yhteenveto kysymykseen: “Mikä ajankohtainen asia maailmassa tarvitsisi mielestänne nykyistä enemmän huomiota?”

 Ehdokas Mikä ajankohtainen asia maailmassa tarvitsisi mielestänne nykyistä enemmän huomiota?
Nils Torvalds Ilmastonmuutoksen torjuminen maailmanlaajuisesti on samlla toiminta, joka tarjoaa meille työpaikkoja uudenlaisen teollisuuden kehittämisessä.
Matti Vanhanen Ruokapula, ilmastonmuutos, terveydenhuollon ongelmat, konfliktit ja terrorismi – autioituminen ja ennen kaikkea pula työstä ajavat ihmisiä pois kotiseuduiltaan. Meidän on oltava yhdessä Kiinan ja mieluiten myös Pohjois-Amerikan kanssa investoimassa Afrikkaan niin, ettei uutta kymmenien miljoonien ihmisten kansainvalellusta nähtäisi Afrikan ja Euroopan välillä.
Paavo Väyrynen YK:n hyväksymien kestävän kehityksen tavoitteiden avulla voimme tarjota paremman tulevaisuuden koko ihmiskunnalle.
Tuula Haatainen Erityisesti naisten ja tyttöjen aseman parantaminen kehittyvissä maissa on asia, jonka toivoisin näkyvän enemmän.
Merja Kyllönen Maiden sisäinen, ihmisten välinen eriarvoistuminen, ilmastonmuutos kaikkine vaikutuksineen ja veroparatiisipolitiikan vaikutukset kaikkinensa.
Pekka Haavisto Minun mielestäni ilmastonmuutos tarvitsee tällä hetkellä eniten huomiota.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: