Jos minä olisin Suomen presidentti

 

Suomi 100Kuva Aino D

 

5 B-luokkalaiset ovat pohtineet presidenttinä oloa. Seuraavassa heidän kirjoituksiaan:

5B:n oppilaita
5B:n oppilaita

Jos minä olisin Suomen presidentti

Jos minä olisin presidentti, minä yrittäisin olla mahdollisimman asiallinen toisin kuin vaikka Donald Trump (joskus). Ensi töikseni pyrkisin siihen, että kaikki Suomen kerjäläiset saataisiin pois kaduilta ja kunnon töihin. Minä myös yrittäisin saada Suomen näyttämään hyvältä maalta, jotta muut maat saattaisivat tehdä yhteistyötä Suomen kanssa. Minä yrittäisin tehdä esimerkiksi kouluista paremman, sillä joissain kouluissa on tai on ollut hometta tai muita rakennus- / opetusvikoja. Minä tekisin parhaani, jotta poliisivoimat vahvistuisivat ja että Suomessa olisi paljon vähemmän rikoksia. Ylipäänsä yrittäisin parhaani, jotta Suomesta tulisi parempi paikka.

Valtteri 5B

Jos minä olisin Suomen presidentti, niin minä haluaisin yrittää parantaa kodittomien elämää niin, että ihan kaikilla Suomessa asuvalla olisi oma koti jossa on turvallista. Yrittäisin myös kuunnella kansaa parhaani mukaan ja yrittäisin vaikuttaa siihen, että maailma olisi parempi tai edes Suomi (parempi sillä tavalla, että olisi turvallista).

Alisa 5B

Jos minä olisin Suomen presidentti, niin minä vaihtaisin maanantain vapaapäiväksi. Yrittäisin välttää vihoja ja sotia muiden maiden kanssa. Tahtoisin myös ostaa Lamborgiinin ja huristella sillä pitkin Australiaa. Haluaisin vaikuttaa etenkin ruuanpulaan, siihen ettei muovia menisi veteen ja siihen että saataisiin puhdasta vettä.

Bianca 5B

Jos minä olisin Suomen presidentti tahtoisin vaikuttaa tärkeisiin asioihin. Tahtoisin että Suomi olisi tasa-arvoinen maa. Että kaikki saisivat samanlaista kohtelua sukupuolesta huolimatta. Tahtoisin että rasismi loppuisi, että kaikki olisivat samanarvoisia.

Sarah 5B

Jos minä olisin Suomen presidentti, minä hankkisin työläisiä tekemään kaikki minun työt ja pelaisin itse koko ajan. Mutta silti puhuisin niissä puheissa ja muuten tekisin mitä huvittaa muttei mitään laitonta.

Peter 5B

Jos olisin Suomen presidentti tällä hetkellä, yrittäisin auttaa turvapaikanhakijoita. Eihän se heidän päätös ole, että heidän maassa on sota tai jotakin muuta vastaavaa.

Yrittäisin pitää hyvät välit muiden maiden kanssa, vaikka olenkin sitä mieltä, että Donald Trump ei ole mikään paras henkilö virkaansa.

Järjestäisin Pohjoismaiden sekä muiden maiden presidenttien kanssa kokouksia, joissa keskustelemme ilmastonmuutoksesta ja siitä, miten sen tulemista voisi lykätä, sillä en usko, että sitä voisi kokonaan estää.

Keskustelisin Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin sekä Viron presidentin Kersti Kaljulaidin kanssa Itämerestä ja siitä, että sitä pitäisi yrittää puhdistaa.

Linnanjuhliin minä en kutsuisi vain julkisuuden henkilöitä vaan myös pari sellaista henkilöä, jotka eivät ole niin tunnettuja. Kutsuisin myös pari lasta edustamaan lapsia.

Katariina 5B

Jos minä olisin presidentti vuonna 2055, niin olisin hyvin ympäristöystävällinen ja kysyisin myös lasten mielipiteitä. Kiertäisin myös paljon kouluissa selittämässä työtäni ja yhteiskunnan asioita. Jos olisin presidentti, suurin toiveeni olisi että voisin kasvattaa hyvän seuraavan sukupolven.

Anaïs 5B

Edustaisin Suomea naapurimaissa kaukana Suomesta olevissa maissa, jotta Suomen ja niiden maiden suhteet tulisivat paremmiksi. Määräisin kaikki juhlapyhät vapaapäiviksi niiltä, joiden työ ei ole tärkeää turvallisuuden vuoksi esimerkiksi sairaalan, palokunnan tai poliisin työntekijöille. Presidenttinä pitäisin muinakin päivinä kuin juhlapyhinä vapaapäiviä. Vapaapäivinäni pelaisin ja tapaisin ystäviäni.

Benjamin Mazari 5B

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: