HRSK:n opiskelijat haastattelivat presidenttiehdokkaita!

niinistc3b6-4

 

HRSK:n lukion opiskelijat Flora Pehkonen ja Mikael Kataja osallistuivat historian- ja yhteiskuntaopin lehtori Tuomas Tikanojan kanssa Helsingin yliopistolla 13. marraskuuta järjestettyyn presidentinvaalipaneeliin. Vaalipaneelin järjestivät Ilta-Sanomat, Paasikivi-seura, UKK-seura ja Suomen YK-liitto. Paneelin pääaiheena oli Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka, mutta keskustelunaiheena oli myös sosiaalinen media yleisellä ja henkilökohtaisella tasolla.

Ehdokkailta kysyttiin mm. heidän mielipidettään vallitsevasta somekulttuurista ja vastauksia saatiin ilmaisuvapauden rajoittamattomuudesta anonymiteetin poistamiseen.

Lukiomme opiskelijat saivat mahdollisuuden kysyä presidenttiehdokas Haavistolta ja Niinistöltä,  miten nuoret saataisiin nykyistä enemmän osallistumaan politiikkaan:

Niinistö: “Tuota, tietysti politiikan täytyy olla jollain tavalla kiinnostavaa. Ei siihen ketään voi väkisin pakottaa innostumaan ja silloin täytyy tehdä kiinnostavampaa politiikkaa. Minä kyllä luulen, että jossain määrin nyt se aihepiiri missä tänä päivänä liikutaan niin se on eräällä tavalla ehkä kumminkin koskettelevampaa. Ikävä kyllä, myöskin tietyllä tavalla ikävämpää, tarkoitan jännitteitä.”

haavisto-3

Haavisto: “No kyllähän presidentille on hirveän tärkeää se, että hän jalkautuu ihmisten pariin ja tapaa erilaisia nuoria. Mullakin on kansanedustajana käynyt eduskunnassa todella paljon koululuokkia ja tämmöisiä, mutta myöskin erityisryhmiä, esimerkiksi Helsingin lastensuojelun asiakasryhmiä, mul on käyny romaninuoria, mul on käyny maahanmuuttajanuoria. Ja presidenttihän käyttää aika paljon sellasta mielipidevaltaa tai arvovaltaa vaan pelkästään sillä, että hän tapaa joitakin. Niin kuin mä tossa [vaalipaneelissa] sanoin, että vaikkei olisi senttiäkään taskussa niin sillä arvovallalla ja voimaannuttamisella on hirveän suuri merkitys: Meidän asioista ollaan kiinnostuneita, meidän kanssa halutaan olla tekemisissä, me ei olla mitään pohjasakkaa, me ollaan tän yhteiskunnan kansalaisia kuten muutkin. Ja tässä mä toivon, että presidentti olisi tässä semmonen rajoja rikkova.”

Lue koko artikkeli tästä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: